Breaking news

Copiii români din regiunea Vidin, încântați de excursia la București organizată de IEH

loading...

„Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a derulat proiectul „Excursie tematică pentru copiii români din regiunea Vidin”, la București, în perioada 29-30 iunie 2019.

În cadrul excursiei tematice cei 40 de copii și însoțitori din regiunea Vidin au vizitat, în prima zi, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național Cotroceni din București, librăria Cărturești Carusel, Biserica Stavropoleos și Centrul istoric al Bucureștiului.

Muzeul „Grigore Antipa” a reușit să le stârnească un interes deosebit și bucuria de a vedea exponate pe care copiii români din Bulgaria nu le-au mai văzut, decât în cărți și atlase. Au făcut multe fotografii pentru a le arăta colegilor și profesorilor de acasă minunățiile văzute.

Impresionantă a fost pentru ei și vizita efectuată a doua zi la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Monumentele, cu totul originale, oglindesc viața tradițională românească, reconstituind ambianța intimă a fiecărei locuințe. Participanții au remarcat cu interes asemănările dintre exponatele muzeului și obiectele care se regăsesc în gospodăriile românilor din Bulgaria.

Acțiunea și-a propus facilitarea cunoașterii României, prin contactul cu elemente de istorie, cultură și spiritualitate românească, inclusiv prin intermediul vizitării unor obiective cultural-istorice și spirituale relevante.

Proiectul se încadrează în Programul de Educație Apostol Mărgărit”, din Planul de activități al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019, aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>