Breaking news

Conturile și depozitele bancare vor fi impozitate de la 1 iulie

Guvernul a decis prin ordonanță de urgență să impoziteze toate veniturile sub formă de dobânzi din conturile şi depozitele bancare , indiferent dacă sunt la vedere sau la termen, începând cu 1 iulie 2010, cu 16%.

statul-goleste-conturile-contribuabililorPersoanele fizice care au constituit depozite bancare la termen anterior datei de 1 iulie, vor plăti impozit de 16% doar pe dobânda calculată de la această dată până la scadenţă, reiese dintr-un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică Codul Fiscal, transmite mediafax.

Potrivit notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de ordonanţă, în prezent, nu sunt venituri impozabile dobânzile la depozitele la vedere/conturi curente, depozitele la termen şi/sau instrumentele de economisire, precum şi dobânzile bonificate la depozitele clienţilor constituite în baza legislaţiei privind economisirea şi creditarea în sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Guvernul estimează că va încasa din impozitul pe dobânzi în a doua parte a acestui an 217 milioane lei. Impozitul pe veniturile din dobânzile bancare a fost scutit de la plată în 2009, iar măsura a fost extinsă şi pentru anul 2010.