Breaking news

Controale și suspendări din funcție la CNADNR din cauza deszăpezirii defectuoase

CNADNR a dispus controale la Direcția Regională Timișoara și București, ca urmare a deficiențelor înregistrate la deszăpezire.

deszapezirePrima zăpadă aduce și primele controale și suspendări din funcție în regionalele Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi.

În urma evenimentului rutier produs în data de 27 noiembrie, ora 08:00, pe raza administrativă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişora, Secţia de Drumuri Naţionale Orşova – District Eşelniţa, pe DN 57 km 40+000, care a avut loc din cauza condiţiilor meteo nefavorabile prin căderi de pietre şi zăpadă de pe versanţi, circulaţia fiind îngreunată pe o jumătate din calea de mers, conducerea CNADNR SA prin Domnul Director General Narcis Ştefan Neaga, a dispus constituirea Comisiei de Cercetare Disciplinară și demararea cercetării disciplinare a lui Cunicel Ion, şef al Secţiei de Drumuri Naţionale Orşova cu privire la evenimentul rutier produs în data de 27.11.2013 pe DN 57, km 40+000. Precizăm că pe durata cercetării prealabile, contractul individual de muncă al domnului Cunicel Ion, şef SDN Orşova, a fost suspendat conform prevederilor art. 52, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii”, se precizează în comunicatul CNADNR.

Sancțiunile nu se opresc însă doar la nivelul regionalei de la Timișoara.

Din cauza reacţiei întârziate şi necorespunzătoare în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor de siguranţă a traficului rutier pe ruta Bucureşti – Giurgiu, Ştefan Nicolae, şef District Călugăreni, în administrarea căruia se află sectorul de drum naţional DN 5, km 12+700 – km 45+000, a fost suspendat din funcţie şi este cercetat disciplinar.

În timp ce Capră Alexandru, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud a fost suspendat din funcţie şi este cercetat disciplinar pentru coordonare defectuoasă a activităţii de deszăpezire pe drumurile naţionale DN 5, DN 5B şi DN 41 aferente SDN Bucureşti Sud.

Martac Liliana, şef District Vlaşin a fost suspendată din funcţie şi este cercetată disciplinar pentru comunicarea şi coordonarea defectuoasă a activităţii de deszăpezire a drumului naţional DN 5B.

Prestatorul SC GECOR SRL a fost penalizat întrucât nu a asigurat autoutilajele în stare tehnică bună solicitate de SDN Bucureşti Sud şi nu le-a  înlocuit în timpul intervenţiei.