Breaking news

Contrar asteptarilor, nu ai nevoie de ocazii speciale pentru a oferi buchete de flori superbe!

Stiai ca florile au o capacitate magica de a face ziua cuiva mai frumoasa? Studiile efectuate confirma aceasta ipoteza si incurajeaza chiar oferirea unor buchete de flori si sub forma de “terapie pentru suflet”.

Desigur, multi sunt obisnuiti sa faca astfel de cadouri doar la ocazii speciale, precum aniversarile, sarbatorile sau evenimentele importante, insa nu ai nevoie de un motiv deosebit pentru a face un astfel de gest fata de cineva drag. Daca iti doresti sa surprinzi o anumita persoana, o poti face oricand, darul tau floral fiind primit cu mai multa bucurie atunci cand este oferit fara un motiv strict impus de o zi festiva, de pilda.

Impactul pe care il au deseori parfumul si cromatica unor buchete de flori este resimtit in straturile cele mai profunde ale fiintei, efectul fiind unic. Starea de bine este rapid… inspirata de aceste minunate creatii florale, iar ziua pare sa devina una de succes. Florile aduc intotdeauna un strop de bucurie, la acest rezultat contribuind, evident, culorile vibrante si miresmele suave. La primirea unui aranjament pregatit cu bun-gust, orice nor este transformat intr-o raza de soare ce aduce cu sine speranta, optimism, fericire si inspiratie.

buchete de flori

Hormonii fericirii si iubirii, stimulati de prezenta florilor!

Psihologii sustin ca nivelul de dopamina, neurotransmitatorul starii de bine, creste atunci cand o persoana este inconjurata de flori. Aceste splendori ale naturii pot atenua stresul si pot detensiona situatiile presante. Daca vrei sa oferi un mic ajutor emotional cuiva drag care se confrunta cu o stare de sanatate vulnerabila, are un loc de munca solicitant sau trece printr-o sesiune grea de examene, prin intermediul unor buchete de flori, poti aduce o schimbare pozitiva.

Multi terapeuti recomanda asezarea unei vaze cu flori proaspete si colorate pe noptiera, pe birou sau in living, pentru a revigora intregul ambient. Miresmele incantatoare activeaza receptorii responsabili cu relaxarea si voia buna din creierul uman si creeaza mediul ideal pentru a avea o zi perfecta.

Oxitocina, hormonul iubirii, care sta la baza relatiilor sociale interumane, este, de asemenea, stimulata in prezenta unor buchete de flori. Cand iubitul ofera alesei sale acesti mesageri subtili, se creeaza un flux de intimitate resimtit de ambele parti. De instalarea acestui sentiment, pe care oricine isi doreste sa il perceapa – de a fi de incredere si de a avea incredere in cineva, este responsabila permanent oxitocina. Florile realizeaza aceasta legatura minunata indiferent de ocazie, fiind un stimul perfect in consolidarea relatiilor. Acestea transmit in cel mai rapid mod mesajul unui parteneriat de durata, constructiv si de bun augur.

Fiecare zi poate fi o sarbatoare

De fiecare data cand doresti sa iti exprimi intentiile serioase in raport cu o persoana draga, poti apela la subtilitatea unor buchete de flori. Trandafirii, bujorii, lalelele sau crinii vor “vorbi” in locul tau. Iubirea, recunostinta, aprecierea, marcarea unei reusite, o cerere in casatorie, o urare de insanatosire sau de succes vor fi comunicate pe calea miresmelor si culorilor. Surpriza ta va aduce garantat, pe chipul destinatarei, zambete pentru intreaga zi. Asadar, nu e nevoie sa astepti un moment special pentru a “desena” o raza de bucurie in viata cuiva. Florile vor insenina orice zi mohorata si vor da un plus de speranta indiferent de situatie.

>