Breaking news

Contestația în anulare a condamnării lui Năstase se judecă pe 1 octombrie

Înalta Curte a stabilit ca termen de judecată a contestației în anulare în cazul Năstase, pe 1 octombrie 2012.

Avocații lui Adrian Năstase au depus luni la Înalta Curte contestația în anulare în cazul condamnării de doi ani de închisoare, în dosarul ”Trofeul calității”.

Însă, primul termen de judecată al contestației a fost stabilit abia pe 1 octombrie 2012. Contestația va fi judecată de judecătorii secției penale a Înaltei Curți, adică de colegii celor cinci judecătoare care l-au băgat pe Năstase după gratii.

În prezent, Adrian Năstase se află internat la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca, după intervenția chirusgicală suferită joi, ca urmare a tentative de sinucidere prin împușcare.

Tot azi, medicii de la Floreasca și-au declinat competența în privința deciziei de transfer a lui Năstase la spitalul penitenciar Rahova. O comisie specială de la Institutul de Medicină legală urmează să decidă dacă Năstase poate fi mutat la pușcărie.

Toate aceste tergiversri au rolul de a trage de timp pentru ca fostul premeiră să scape de penitență. Pe 5 iulie, se judecă cererea de amânare cu trei luni a executării detenției pe motiv de boală.

Dacă cererea este adoptată, Năstase ar urma să stea în continuare în libertate până cel târziu la 5 octombrie. Iar dacă pe 1 octomrbie, Înalta Curte acceptă contestația în anulare, Năstase scapă basma curată.

 

>