Breaking news

Construcțiile industriale și beneficiile pe care le aduc

Sectorul serviciilor, în general, a devenit mult mai important în ultimele decenii. Această evoluție poate fi văzută și în ceea ce privește serviciile din industria bunurilor de investiții sau în așa-numită furnizare de servicii industriale. Acest referat ridică problema că serviciile industriale sunt principalul motor de creștere al economiilor actuale și au un potențial major pentru companii de a-și crește veniturile. După introducere și o scurtă definiție a serviciilor și a sistemelor de servicii, lucrarea va clarifica importantă serviciilor industriale pe o bază teoretică. Lucrarea are că scop îmbunătățirea modelului sistemelor de servicii pentru a largi înțelegerea dezvoltării inovațiilor de servicii în industria bunurilor de investiții. Abordarea sistemelor de servicii va fi utilizată pentru a discuta influențele asupra dezvoltării inovațiilor de servicii pe o baza teoretică.

Serviciile industriale și valoarea adăugată

Serviciile industriale au fost întotdeauna o parte importantă a lanțurilor valorice ale companiilor și, prin urmare, supuse multor decizii strategice. Ele sunt, de asemenea, una dintre posibilitățile de diferențiere atunci când piețele sunt săturate și se crede că clienții își bazează deciziile într-o anumită măsură pe aspecte intangibile. Firmele s-au îndepărtat de strategiile de succes pe termen scurt pentru a construi relații pe termen lung cu furnizorii.

Serviciile industriale sunt definite că „activități care susțîn în mod direct crearea de valoare a unui client prin influențarea pozitivă a proceselor lor de producție industrială”. Astfel, serviciile industriale pot fi clasificate în servicii de pre-cumpărare, la cumpărare și servicii post-vânzare Serviciile intensive în cunoaștere urmăresc să faciliteze viață clientului prin optimizarea proceselor și creșterea integrată a eficienței și eficacității. Prin urmare, definiția implică diverse servicii industriale, cum ar fi construcții industriale, instalarea și punerea în funcțiune, întreținerea și reparația, serviciile de recondiționare și reciclare, instruiri, linii de asistență telefonică, demonstrații ale utilajului și ale utilizării, precum și asistență și depanare. În plus, serviciile cu valoare adăugată cuprind activități precum monitorizarea stării, întreținerea predictivă, diagnosticarea avansată sau gestionarea activelor și a flotei.

Varietatea serviciilor industriale

Așa cum am menționat mai devreme, serviciile industriale variază de la întreținere și gestionarea pieselor de schimb până la servicii axate pe tehnologie până la gestionarea proceselor întregi pentru clienții din contracte de servicii complete. În ciuda tuturor potențialului implicat, serviciul industrial este încă un subiect neglijat. În cele din urmă există încă o lipsa de metode, standardizare și abordări adecvate pentru a utiliza cu succes întregul potențial de serviciu. Oportunitățile de a transformă punctele forțe de producție existente și strategiile lor tradiționale de stabilire a prețurilor prin inovarea serviciilor nu sunt pe deplin realizate. Consensul în creștere în industria prelucrătoare este că serviciile intensive în cunoaștere reprezintă un pas necesar înainte și au potențialul de a actualiza industria economică tradițională într-o afacere mai productivă, competitivă și cu valoare adăugată.

 

 

>