Breaking news

Constantin Opriș, de la arbitru de fotbal la pupitrul știrilor sportive

În doar 10 ani, Constantin Opriș a reușit să facă fotbal, să devină arbitru și să își facă debutul în televiziune ca reproter pe monden.

Cunoscut și ca ”Adi Mutu de la Știrile Sportive”, Constantin Opriș s-a apucat de fotbal la vârsta de 10 ani, undeva prin Turnu Măgurele, la 16 ani a obținut legitimația de arbitru iar la 20 de ani și-a făcut debutul în televiziune.

”Am început să joc fotbal încă de mic, de la vârsta de 10 ani. Am început la juniori la Turris Turnu Măgurele, echipă de liga a 4-a și mai apoi a 3-a. Am jucat până la 16 ani ca portar, după care m-am apucat de arbitraj de fotbal”, a declarat Constantin Opriș pentru exclusivNEWS.ro.

A renunțat la fotbal și a decis să se facă arbitru pentru a se putea întreține, întrucât din postura de protar nu câștiga nimic. Și chiar dacă nu mai joacă fotbal la o echipă, Constantin Opriș face săptămânal sport pentru a se menține în formă. Lucru pe care îl recomandă și românilor care vor să ducă o viață sănătoasă.

Joc fotbal în fiecare săptămână, tenis de câmp și merg la alergat odată la câteva zile. Îi îndemn pe români să facă orice sport, fie și doar de două ori pe săptămână și tot e bine. Este indicat să faci sport, în primul rând pentru a-ți menține un ritm de viață sănătos și pentru un aspect fizic plăcut. Adică, poti mânca fast food, dar fă și sport”, mai spune Constantin Opriș.

Odată ajuns în București, Constantin Oporiș a profitat de ocazie și s-a apucat de televiziune. A început lucrul la Euforia TV ca și reproter pe monden iar în 2012 a ajuns să prezinte știri sportive și chiar să modereze un talk-show sportiv.

În 2007 m-am mutat în București iar pe la începutul lui 2008 am ajuns să lucrez întâmplător la Euforia TV, ca reporter la o emisiune, după care am continuat ca reporter/coprezentator la altă emisiune tv. De atunci, mi-am dorit să lucrez în televiziune, asta pentru că de ceva vreme tot prezentam evenimente artistice, baluri ale bobocilor, campanii electorale, zile de municipii și cam tot ce necesita un prezentator…automat s-a născut și pasiunea pentru TV. La GiGa TV , am fost chemat să dau o probă de prezentator știri. Am dat proba, am luat-o și apoi am mers pe sport. După doar o lună de prezentat știri sportive la matinal, sub formă de revista presei din sport, am fost anunțat că nu o sa mai intru de mâine să prezint pentru că o să am o emisiune în care îl voi avea invitat permanent pe George Stanca”, mărturisește Constantin Opriș.

Cât privește similitudinile dintre sport și televiziune Constantin Opriș este de părere că: așa cum faci sport din plăcere și este o pasiune, așa faci și televiziune din plăcere și din pasiune…nu să te îmbogățești. Dacă eram bun la fotbal, probabil că eram jucător la vreo echipă de top, aveam vreo 3 mașini și nu stăteam cu chirie. Dar cum fotbaliștii adevărați se nasc pentru a fi fotbaliști, se pare că m-am născut pentru a juca în TV.

În luna martie 2012, Constantin Opriș a fost nominalizat în Top 20 prezentatori știri sportive, iar în urma sondajului național s-a clasat pe locul 12.

Deși colaborarea cu Giga TV s-a încheiat prematur din cauza problemelor financiare ale televiziunii, Constantin Opriș își doreste în continuare să facă televiziune fie ca prezentator de știri sportive fie ca și moderator de emisiuni de divertisment.

>