Breaking news

Constantin Nicolescu, scos pe targă de la sediul DNA Pitești

Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu a fost luat cu salvarea de la sediu DNA.

Constantin Nicolescu a mers marți dimineață la sediul DNA Pitești, după ce luni a fost citat în calitate de învinuit într-un dosar de urmărire penală unde este acuzat de deturnare de fonduri europene.

După o jumătate de oră de audieri, Constantin Nicolescu a fost scos pe targă din sediul DNA Pitești și transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Potrivit medicilor de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, preşedintelui CJ Argeş i s-a făcut rău în biroul procurorilor, iar medicii au fost solicitaţi prin 112 să vină la sediul DNA.

După ce a fost stabilizat de medici la Spitalul Județean Pitești, Nicolescu va fi transportat la un Spital din București, cel mai probabil la Spitalul Floreasca.

Audierea de la sediul DNA Pitești survine la o zi după perchezițiile făcute la sediul Consiliului Județean Argeș.

În cursul acestei zile, la DNA ar urma să se prezinte pentru audieri alţi cinci angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş.

În 18 mai 2012, Nicolescu a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false.

În ianuarie 2011, Nicolescu a fost dus cu salvarea la spital după ce a aflat că a fost arestat preventiv de către procurorii DNA. Acesta a fost dus la Spitalul Floreasca din București une a fost operat pe cord.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Organizației Argeş, iar la alegerile din 10 iunie a câştigat al treilea mandat ca Președinte al Consiliului Judeţean.