Constantin Axinia, revine în funcţia de director general al CFR SA

Constantin Axinia este noul director general al companiei naţionale de stat, CFR SA. Acesta revine în această funcţie după o pauză de 12 ani.

CFR SA are de azi un nou director general, decis de Consiliul de Administraţie al companiei de stat.

“Luni 25 martie 2019, Consiliul de Administraţie l-a desemnat pe domnul Constantin Axinia director general al companiei, poziţie pe care a ocupat-o şi în perioada 2006-2007. Constantin Axinia, de profesie inginer și cu o experiență de 35 de ani în domeniul feroviar, va coordona activitatea CNCF CFR SA, compania naţională care administrează şi gestionează infrastructura feroviară publică“, transmite Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Constantin Axinia a ocupat până în prezent funcţia de director regional al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Iași.

Valentin Dorobanțu revine la conducerea companiei CFR Călători

Valentin Dorobanțu revine ca director general al CFR Călători, după ce în ultima perioadă a ocupat funcția de director general adjunct al CFR SA, responsabil cu investițiile.

Valentin Dorobanțu, este absolvent al Universității Politehnice București – Facultatea de Transporturi, master în Logistică Transporturi. El a absolvit și Academia de Studii Economice – Facultatea de Comerț. De-a lungul carierei, desfășurată în întregime în sistemul feroviar, Dorobanțu a ocupat mai multe posturi de conducere în cadrul CFR SA, Autoritatea Feroviară Română (AFER) și CFR Călători.

La data de 21 martie 2013, el a fost numit director general al CFR Călători, după selecția de CV-uri pentru managementul privat al societății. Valentin Dorobanțu a ocupat această funcție până în luna iunie a anului 2014, când și-a dat demisia din motive personale. Important de menționat faptul că, la plecarea sa de la conducerea CFR Călători, societatea avea un parc activ de aproximativ 1.800 de vagoane. În momentul de față, după ce pe la conducerea societății s-au perindat Iosif Szentes și Leon Bărbulescu, parcul activ mai numără doar 797 de vagoane.

>