Breaking news

Consiliul Județean Ilfov dă verde la investițiile în domeniul agriculturii prin fonduri europene

Agricultorii din județul Ilfov pot să-și dezvolte afacerile domeniul agriculturii, apiculturii, modernizarea de sere cât și plantațiile viticole și de pomi fructiferi, prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală.

Consiliul Județean Ilfov a demarat o campanie de informare a agricultorilor din județ, că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale oferă posibilitatea persoanelor fizice, micilor intreprinzători și societăților comerciale accesarea de fonduri europene.

Ilfovenii pot să acceseze fonduri europene pentru construirea/modernizarea de sere, de clădiri utilizate pentru producția agricolă, ferme, cât și achizitionarea de utilaje agricole specifice.

Și agricultorii care vor să își înființeze culturi viticole și de pomi fructiferi pot să acceseze fondurile europene.

Plafonul minim acceptat pentru un proiect finanțat prin ”Măsura 121” este de 5.000 de euro, această sumă reprezentând valoarea totală eligibilă a proiectului.

Linia de finanțare se preconizează a fi deschisă între datele 26 Noiembrie 2012 și 18 Ianuarie 2013.

Agricultorii interesați de accesarea fondurilor europene pot accesa site-ul www.apdrp.ro, dar pot solicita informații și la Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Absorbție Fonduri Europene  la tel: 021.212.56.95, fax: 021.212.56.99.

>