Breaking news

Consiliul Județean Ilfov a încheiat o colaborare în domeniul reciclării cu Monbat Recycling

Pentru a le asigura locuitorilor din Ilfov un mediu înconjurător mai curat şi o viaţă mai sănătoasă, Consiliul Judeţean Ilfov, a decis să facă din reciclarea deşeurilor o prioritate.

În acest scop, s-a alăturat proiectului Regiuni pentru Reciclare (R4R), în cadrul Programului de Cooperare Interregională INTERREG IVC, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

În urma acestui proiect, Consiliul Judetean Ilfov, este implicat in una dintre cele mai importante
activităţi de reciclare din România, ce are loc în judeţul Ilfov, ea fiind exercitată de Monbat Recycling, deschisă oficial în Pantelimon, judetul Ilfov (România) pe 9 iunie 2011.

Consiliul Judeţean Ilfov este conştient de importanţa şi impactul (atât asupra mediului cât şi în plan economic) pe care îl au rezultatele acestei activităţi, care consta în principal în reciclarea bateriilor uzate de plumb, prin reducerea oxizilor de plumb, în prezența cocsului.

Monbat Recycling se află în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov şi este o companie care funcţionează ca parte integrantă a unui grup (Grupul de Companii Monbat, creat iniţiat în Bulgaria şi extins ulterior, în 2010 şi 2011 în România şi Serbia), care desfăşoară următoarele activităţi principale: producția și distribuția de baterii auto și staționare, reciclarea tuturor tipurile de baterii de plumb uzate, respectiv de tip Octolight LED – diode emițătoare de lumină.

Monbat Recycling a participat recent într-un proiect care a avut rolul de a contribui la conştientizarea activităţilor de reciclare (în special a colectării selective a deşeurilor), în rândul elevilor din şcolile generale, prin campania EcoAtitudine, organizată în regiunea Bucureşti-Ilfov.

Consiliul Judeţean Ilfov, este interesat de protecţia mediului si iniţiază împreună cu Monbat
Recycling, o colaborare bazată pe creşterea viziblităţii activităţilor de reciclare şi disemniarea
rezultatelor companiei în forma unor bune practici care au ca scop protecţia mediului în regiune.