Breaking news

Consiliul European a aprobat proiectul de buget al Uniunii Europene pentru 2014-2020

loading...

Joi noapte, liderii europeni au aprobat bugetul UE pentru 2014-2020, care va permite finanţarea în special a măsurilor împotriva şomajului în rândul tinerilor.

bugetul uniunii europeneAnunțul, a fost făcut vineri dimineață de președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy: A avut loc un acord al Consiliului European. Aprobarea de către statele membre este fără echivoc.

Însă acesta a amintit că aprobarea finală trebuie dată de Parlamentul European.

Preşedinţii celor trei instituţii ale Uniunii Europene (Comisia, Consiliul care reprezintă statele şi Parlamentul) anunţaseră joi dimineaţă că au ajuns la un acord politic asupra bugetului de 960 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020.

Acesta prevede o mare posibilitate de flexibilitate în utilizarea creditelor.

Liderii europeni şi de guvern au reuşit de asemenea să găsească o soluţie pentru problema pusă la începutul summitului de premierul David Cameron, care a pretins protejarea deducerilor britanice de la bugetul european.

Londra se temea că noul mod de finanţare al Politicii agricole comune (PAC) va reduce uşor pragul, iar astfel suma deducerii britanice. Însă alte state, precum Franţa, sunt îngrijorate că vor trebui să contribuie mai mult dacă Marea Britanie obţine ceea ce vrea.

În cursul unui summit european la Bruxelles, cele 27 de ţări au aprobat propunerea Comisiei. Ele au mers chiar mai departe, ridicând suma.

Principalele beneficiare vor fi în 2014 Spania, Grecia, Italia şi Franţa, conform unui diplomat european.

UE a stabilit un plan de 8 miliarde de euro pentru lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor.

loading...