”Salvatorii” televiziunii publice, vor să vândă sediul TVR din Dorobanți

Simbolul Revoluției din 89, sediul TVR din Calea Dorobanților, este pe cale de a fi vândut.

Noul Consiliu de Administrație al SRTV, împreună cu grupul de lucru ce se erijează în ”salvatorii” televiziunii, propun ca actualele sedii ale TVR, inclusv cel din Calea Dorobanților să fie vândude și astfel să scape de datorii.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului de Adminsitrație din 10 august, se ia în calcul vânzarea sediilor Televiziunii Române, și mutarea acesteia în Pipera.

Propunerea cea mai logică este ca SRTV să primească finanţarea unui proiect de construire a unui nou telecentru în spaţiul din Pipera, urmând ca spaţiile şi clădirile din Calea Dorobanţi şi din Moliere să fie eliberate după mutarea în noul telecentru. Un astfel de proiect ar putea fi finanţat cu uşurinţă dacă SRTV ar primi în proprietate terenul şi clădirile pe care acum le are în administrare, pentru a putea fi folosite la garantarea unui împrumut umbrelă. Sau, ca variantă, Ministerul Finanţelor ar putea vinde aceste proprietăţi pentru a finanţa proiectul din Pipera, urmând ca până la finalizare SRTV să stea cu chirieîn spaţiile actuale”, se arată în Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 106 din luna august 2012.

Adică, „salvatorii” din CA, vor să vândă afaceriștilor imobiliari, simbolul Revoluției din 1989, situat în inima Capitalei și să izoleze televiziunea de stat în comuna Pipera.

Sediul central al Televiziunii Române, situat pe Calea Dorobanților din București, este alcătuit din mai multe clădiri care includ un turn, simbolul TVR, Studiourile 1, 2, 3, 4, Studioul Pangrati, o clădire unde sunt atelierele cât și una destinată știrilor TVR.

În Calea Dorobanților, TVR are un teren de 68.102 metri pătraţi, în timp ce în comuna Pipera dispune doar de 50.000 metri pătraţi.

Vânzarea sediului central ar echivala cu desființarea Televiziunii Române, și nicidecum salvarea acesteia.

>