Breaking news

Consiliul de Adminsitrație al TVR a decis desființarea canalului de știri TVR Info

Măsurtă fără precedent în istoria Televiziunii Naționale. TVR Info, canalul de știri al Televiziunii Române, își va înceta emisia la 15 august 2012, așa a decis Consiliul de Administrație.

La trei ani de la înființare și după doar un an și jumătate de la relansare, TVR Info se desființează. TVR rămâne astfel fără un canal național de știri. Măsura a fost adoptată de Consiliul de Administrație al TVR, în ședința de vineri 10 august.

Relansat pe 29 aprilie 2011, sub sloganul „Televiziunea de ştiri a românilor”, drept canal naţional de informaţie despre actualitatea internă, externă, din domeniul economic și afaceri, TVR Info a înghițit sume uriașe de bani și drept urmare se va desființa.

TVR Info era condus din primăvara lui 2011, de Carla Tompea, fost realizator la TVR Iași. Canalul era gândit ca o alternativă la cele trei televiziuni de știri existente la acea dată în România.

O parte din emisiunile TVR Info vor fi preluate de TVR 1, care devine principalul canal generalist și de informare publică al Televiziunii Române.

CA al TVR  a decis vinri separarea Departamentului Sport de Direcţia Ştiri şi reorganizarea ambelor, pentru o eficientizare a costurilor.

Toate aceste măsuri ce urmează a fi implementate vor face ca datoria existentă a TVR, de 133 milioane de euro, să poată fi achitată într-o perioadă de 7,5 ani.