Breaking news

Consilierul lui Băsescu, deranjat de faptul că s-a aflat cum a votat în CSAT

Iulian Fota, consilierul lui Băsescu care a votat împotriva demiterii directorului STS, este supărat că Antonescu a făcut public acest lucru.

În cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, Iulian Fota a declarat că opţiunea sa în cazul propunerii de demitere a şefului STS nu ar fi trebuit să fie făcută publică de Crin Antonescu, pe motiv că şedinţele CSAT sunt secrete.

”Nu ar fi trebuit să se întâmple. (…) Sunt într-o situaţie foarte complicată, pentru că şedinţele CSAT, conform legii, sunt secrete, deci nu ar trebui să se cunoască bucătăria, nici măcar cum am votat fiecare dintre noi”, a spus Fota.

În ședința de joi a CSAT, Crin Antonescu a propus demiterea lui Marcel Opriș, director al STS, pentru că a montat ilegal telefoane operative în sediul de campanie al lui Traian Băsescu.

Însă, consilierul lui Băsescu, Iulian Fota s-a opus și pentru că deciziile în CSAT se iau cu unanimitate de voturi, directorul STS nu a fost demis.

După acest incident, vineri, Crin Antonescu a dat dispoziție ca STS să întrerupă de îndată liniile telefonice de la sediul de campanie al lui Traian Băsescu.

Urmare a acestei decizii, Băsescu a spus că el utiliza telefoanele, două la număr, ca să vorbească cu SPP și că USL vrea să fure voturile prin intermediul STS.

În 2009, PDL a centralizat datele de la alegerile prezidențiale, înaintea tuturor, și asta datorită utilizării infrastructurii STS, lucru nerecunoscut nici azi de liderii portocalii.