Breaking news

Congres Extraordinar PSD pe 20 februarie

sigle partide_2008Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis astăzi ca pe 4 februarie să aibă loc Consiliul Naţional, iar Congresul extraordinar, cu alegeri pentru funcţiile de conducere, să fie organizat pe 20 februarie. Decizia CExN pare favorabilă candidaților la președenția PSD Mircea Geoană și Cristian Diaconescu care au ca acest congres să se desfăşoare cât mai repede, în luna februarie, în timp ce alţi lideri propuneau luna martie.

Adrian Năstase se pare ca a testa astăzi solidaritatea colegilor săi de partid afimînd în timpul ședinței CExN că nu va candida la șefia PSD. Năstase a intervenit în Comitetul Executiv imediat după ce a aflat că declarațiile sale au ajuns în presă afirmînd că este dezamăgit că informaţia s-a scurs în presă şi că, prin urmare, s-a răzgândit și va candida.

Convingerile majorității liderilor partidului converg : “PSD va rămâne unit, indiferent de rezultatul Congresului, iar social-democraţii trebuie să respingă ferm orice tentativă de destabilizare a partidului, din exterior sau interior, în condiţiile în care adevăratul inamic este regimul Băsescu-Boc. PSD îşi asumă statutul de principal partid de opoziţie şi de critic al erorilor guvernamentale şi prezidenţiale. PSD este deschis colaborării cu toate formaţiunile politice din Opoziţie, atât la nivel central cât şi la nivel local.”

Astăzi au luat naștere și anumite controverse privind anunțurile anumitor lideri PSD conform cărora Mircea Geoană ar fi susținut de 39 de filiale ale partidului. Pînă și fostul coordonator al campaniei prezidenţiale, Viorel Hrebenciuc, ar agrea ideea de a-i acorda sprijinul său pentru şefia PSD lui Cristian Diaconescu, asigurându-şi astfel o “variantă de rezervă” în cazul în care opţiunile social-democraţilor nu ar asigura reuşita lui Geoană la Congres.

>