Breaking news

Confruntări violente la Paris. Arcul de Triumf, vandalizat de protestatari

loading...

Capitala Franţei fierbe la propriu de câteva zile din cauza protestelor violente care au culminat cu incendierea de maşini, distrugerea magazinelor de lux şi vandalizarea Arcului de Triumf. Preşedintele Macron ia în calcul decretarea stării de urgenţă.

Protestul organizat de “Vestele Galbene”, împotriva creșterii prețurilor benzinei și motorinei, a creat haos la Paris. 110 oameni răniţi si 270, arestaţi, maşini şi clădiri incendiate, vitrine sparte, baricade şi confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine.

Protestatari mascaţi au atacat poliţia, au ridicat baricade pe care apoi le-au incendiat, au dat foc la maşini, dar şi la clădiri, au spart magazine. Arcul de Triumf a fost de asemenea vandalizat. Monumentul, care adăposteşte mormântul soldatului necunoscut, a fost luat cu asalt de protestatari. L-au acoperit cu graffitti şi au provocat distrugeri şi în interior.

Forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene, au folosit tunurile cu apă şi au făcut sute de arestări.

Emmanuel Macron a denunţat protestele violente de la Paris.

Ce s-a întâmplat la Paris nu are nimic de-a face cu o exprimare paşnică şi legitimă a furiei. Nimic nu justifică faptul că forţele de ordine au fost atacate, magazinele jefuite, clădiri publice şi private incendiate, trecători şi jurnalişti ameninţaţi sau că Arcul de Triumf a fost vandalizat. Cei care se fac vinovaţi de aceste violenţe nu vor schimbare, nu vor o îmbunătăţire a lucrurilor. Vor haos. Întotdeauna voi respecta protestele, întotdeauna voi asculta opoziţia, dar nu voi accepta niciodată violenţa“, a declarat Preşedintele Franţei.

Autorităţile franceze iau în calcul decretarea stării de urgenţă în Paris pentru a pune capăt protestelor violente.

loading...