Breaking news

Confruntări violente în Grecia între manifestanţi şi forţele de ordine

Protestele din Grecia au degenerat în volenţe. Poliţia a lansat gaze lacrimogene marţi în piaţa Syntagma din centrul Atenei, pentru a ţine la distanţă manifestanţii care au ieşit pe străzi.

proteste.greciaZeci de mii de manifestanţi au ieşit marţi pe străzile din Grecia pentru a protesta faţă de pachetul de măsuri de austeritate ce urmează să fie adoptat de Parlamentul elen.

Confruntări izolate au izbucnit între scutieri şi protestatari pe fondul unui marş paşnic în piaţa Syntagma. În plus, protestatarii au declanşat incendii de mică amploare.

Unii manifestanţi au început să arunce cu pietre şi sticle în poliţie într-un colţ al pieţii, potrivit imaginilor difuzate de televiziune.

Importante forţe de poliţie, al căror număr se ridica la aproximativ 4.000, potrivit autorităţilor, erau mobilizate în centrul capitalei, pentru a escorta defilările manifestanţilor, blocând traficul rutier în centrul Atenei.

Parlamentul era înconjurat de sute de membri ai trupelor anti-revoltă, în timp ce o barieră era ridicată în faţa intrării în clădire, pentru a împiedica manifestanţii să se apropie.

Pentru a putea primi sprijin financiar de la Uniunea Europeană, FMI şi Banca Mondială, Parlamentul Greciei trebuie să adopte un pachet de legi până la finalul lunii iunie 2011.