Breaking news

Conducerea Universității Ovidius, revocată de Ministerul Educației, după ce DNA a început urmărirea penală

Ministerul Educaţiei Naţionale a decis revocarea Gabrielei Stanciu din funcţia de ordonator de credite al Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi, de asemenea, încetarea exercitării temporare a atribuţiilor de rector al acestei universităţi.

gabriela stanciuDecizia Ministerului Educației vine ca urmare a începerii urmăririi penale a procurorilor DNA, pe numele prorectorului Gabriela Stanciu.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în luna iulie 2012, învinuita Stanciu Gabriela, în calitate de prorector al Universității „Ovidius” din Constanța, a primit suma de 1.500 euro de la Toader Lucica pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și pentru a-i pune la dispoziție subiectele și răspunsurile corecte la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie. Concret, în schimbul banilor, învinuita Stanciu Gabriela a pus la dispoziția învinuitei Toader Lucica, anterior examenului, subiectele de concurs selectate la disciplina chimie, iar pentru disciplina biologie, răspunsurile corecte pentru fiecare din cele 50 de întrebări. În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor și răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Toader Lucica, a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius din Constanța”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Deciziile MEN, aprobate prin ordin de ministru, îşi produc efectele începând cu data de 5 septembrie şi au ca temei Ordonanţa nr. 9/P/2013 emisă de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Secţia de Combatere a Corupţiei a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care au fost dispuse o serie de măsuri împotriva Gabrielei Stanciu.

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat vineri, 6 septembrie, numirea lui Ion Bordeianu în funcţia de ordonator de credite al Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

Atât în cazul numirii doamnei Gabriela Stanciu, cât şi a domnului Ion Bordeianu, Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de deciziile Senatului universitar, în conformitate cu prevederile legale privind autonomia universitară. În acest context, precizăm faptul că desemnarea iniţială a doamnei prorector Gabriela Stanciu cu mandatul de a exercita atribuţiile de ordonator de credite până la încetarea cauzelor care conduc la imposibilitatea exercitării atribuţiilor de actualul titular al funcţiei, a fost decisă prin vot, în data de 1 august, de Senatul universităţii constănţene. Ministerul Educaţiei a mai hotărât şi deplasarea echipei Corpului de Control al ministrului Educaţiei Naţionale la Constanţa, pentru a analiza situaţia existentă în cadrul Universităţii Ovidius”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Educației, remis exclusivNEWS.ro.