Breaking news

Conducerea Camerei Deputaților discută mâine cererea procurorilor privind ridicarea imunității lui Alin Trășculescu

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor va fi convocat luni la ora 13,00 pentru a discuta cererea venită din partea procurorilor cu privire la ridicarea imunității deputatului PDL, Alin Trășculescu, reținut azi pentru fapte de corupție.

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, a  fost reținut duminică de procurorii DNA fiind acuzat de trafic de influență, luare de mită în formă continuată, fals în acte și spălare de bani.

Pentru a putea fia restat preventiv, procurorii au cerut Ministerului Justiției să solicite Camerei deputaților, ridicarea imunității deputatului Alin Trășculescu.

Valeriu Zgonea, șeful Camerei Deputaților a declarat duminică faptul că luni va convoca Biroul Permanent care va discuta această solicitare.

Potrivit procedurilor parlamentare, în momentul în care președintele Camerei, primeşte solicitarea de la DNA trebuie să convoace Biroul Permanent. Forul de conducere va trimite solicitarea către Comisia juridică, for care are cinci zile la dispoziţie pentru a elabora un raport.

Raportul pe care îl va face Comisia juridică se duce la BP iar de aici pleacă la grupul parlamentar din care face parte deputatul în cauză, grupul având la dispoziţie câteva zile pentru a-şi spune punctul de vedere. Toate aceste puncte de vedere se pun pe ordinea de zi a plenului Camerei, care decide dacă dă curs cererii DNA sau nu. Camera are la dispoziţie 20 de zile pentru a decide într-un fel sau altul”, a precizat Valeriu Zgonea.

În rechizitoriu, procurorii precizează faptul că, Alin Trășculescu a cerut bani unui om de afaceri promițându-i că poate să intervină pe lângă Elena Udrea, fost Minsitru al Dezvoltării, ca să-i aprobe un proiect cu fonduri europene.

>