Breaking news

Condiții speciale de circulație în Ungaria la cursa de Formula 1 de la Hungaroring

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că în perioada 27-29 iulie 2012 în Ungaria, în apropierea capitalei Budapesta, se va desfăşura cursa de Formula 1 de la Hungaroring.

La acest eveniment sportiv, autorităţile locale preconizează prezenţa a aproximativ 260.000 de turişti, inclusiv din România.

Din acest motiv, în apropierea locului de desfăşurare a cursei de Formula 1 va fi organizat un stand consular al statelor membre ale Uniunii Europene, unde persoanele interesate, inclusiv cetăţenii români, pot primi informaţii şi asistenţă consulară în cazul apariţiei unor situaţii deosebite.

Punctul de informare consulară al UE, identificat prin logo-ul „E4U”, va funcţiona pe întreaga perioadă de desfăşurare a competiţiei sportive, între orele 10.00-18.00 (ora locală) şi va fi situat la intrarea principală în Hungaroring, în apropierea benzinăriei MOL.

Pentru asigurarea securităţii şi ordinii publice, pe durata desfăşurării cursei, la faţa locului va fi amenajat şi un post temporar de poliţie.

Ministerul de Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români o fişa cu informaţii consulare utile, precum şi o hartă a locaţiei în care se va organiza cursa de Formula 1.

Românii pot beneficia de asistenţă consulară între 27 şi 29 iulie 2012, de la 10:00 la 18:00, la intrarea principală la Hungaroring, în apropiere de benzinăria MOL.