Condamnări pe bandă rulantă în dosarul transferurilor din fotbal

Curtea de Apel București a detonat bomba în fotbalul românesc, condamnând la închisoare opt oameni grei din sportul rege.

Deși în vară Tribunalul București a decis achitarea celor opt inculpați în dosarul transferurilor ilegale, azi Curtea de Apel a dat pe bandă rulantă, condamănri cu executare și cu suspendare.

Impresarul Ioan Becali a primit cea mai mare pedeapsă dintre cei opt inculpați și anume opt ani de închisoare cu executare. Fratele său Victor Becali și fostul președinte executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea au primit fiecare câte 7 ani de închisoare cu executare în dosarul transferurilor ilegale.

Patronul FC Rapid, George Copos a primit cinci ani de închisoare cu executare. Mihai Stoica director la Steaua, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

În timp ce Jean Pădureanu, Gigi Nețoiu și Gică Popescu au fost condamnați la câte trei ani de închisoare dar cu suspendare.

Procurorii au anchetat 12 transferuri internaționale efecutate de cei opt inculpați, astfel că s-a produs un prejudiciu de 13 milioane de dolari.

Pentru a putea recupera pejudiciul de 1,7 milioane de dolari către bugetul de stat, magistrații au dispus sechestrul asigurator pe bunurile inculpaților.

Decizia de azi a Curții de Apel București nu este însă definitivă, ea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

>