Breaking news

Concursul de rezidenţiat va fi organizat descentralizat, începând cu 2011

loading...

Ministerul Sănătății a decis ca începând cu 2011, concursul de rezidenţiat va fi organizat descentralizat, astfel încât centrele universitare fiind responsabile în formarea medicală de specialitate.

rezidentiatMinistrul sănătății Cseke Attila a semnat, marţi, cu rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, un protocol privind adoptarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea învăţământului medical, fiind abordată şi tema pregătirii concursurilor de rezidenţiat din anii 2010 şi 2011.

Conform protocolului, începând cu 2011, concursul de rezidenţiat va fi organizat descentralizat, centrele universitare fiind responsabile în formarea medicală de specialitate.

Descentralizarea rezidenţiatului va însemna eficientizarea pregătirii în concurs. În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În sesiunea din 2010, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe 2.984 locuri (2.740 pentru medicină, 175 pentru medicină dentară şi 69 pentru farmacie) şi 521 posturi (469 pentru medicină şi 52 pentru farmacie).

loading...