Breaking news

Concurenții Hell’s Kitchen nu au făcut față service-ului de la inaugurarea restaurantului

loading...

Cei trei chefi jurați de la Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor, au preluat bucătăria în primire, încă de la inaugurarea restaurantului, pentru că cele două echipe nu au făcut față service-ului.

bucatarie - iadul bucatarilorDeschiderea restaurantului a fost o reală provocare atât pentru concurenți, cât și pentru jurați. Și pentru că un chef adevărat ține la renumele său și nu își permite să trimită pe masa clienților niciun plating care nu este desăvârșit, cei trei chefi au preluat frâiele bucătăriei și au făcut o demonstrație de măiestrie culinară în condiții de stres. Seara a adus și primele nominalizări pentru eliminare: de la echipa fetelor Angi și Gabriela riscă să plece acasă săptămâna viitoare, în vreme ce din gașca băieților cei doi Valentini sunt cei care și-au pus ]n pericol tunica de bucătar.

Chiar înainte să deschidă restaurantul, chefii au avut o surpriză pentru concurenți: după ce săptămâna trecută Flavia a decis să părăsească show-ul, locul ei în competiție a fost luat de o nouă concurentă. Valentina, o prezență șarmantă, s-a făcut repede remarcată în casă și a atras nu numai privirile, ci și comentariile celorlalți.

În vreme ce unii au caracterizat-o drept o apariție și atât, alții au privit-o ca pe o posibilă rivală. Valentina Ionescu are 40 de ani și este interpret de muzică populară. Este absolventă de ASE, dar și a Școlii Populare de Artă. De la 30 de ani este cântăreață de muzică populară și, pe lângă muzică, bucătăria este cea mai mare pasiune a sa. De gătit s-a apucat serios după nașterea fiului său, atunci când a decis să își schimbe stilul de viață.

Gătește zi de zi, tocmai pentru că apreciază mâncarea sănătoasă, proaspătă. Valentina spune că dragostea și pasiunea cu care gătește, dar și rapiditatea și folosirea multor mirodenii sunt punctele ei forte atunci când intră în bucătărie. Cel mai mult îi place să prepare somon în crustă, brioșe și budinci. Visează să aibă propriul restaurant cu mâncăruri sănătoase, care să nu necesite un timp mare de preparare.

Vedete precum Diana Munteanu, Cosmin Seleşi, Pepe, Giani Kiriță, Roxana Iliescu sau Daniela Crudu și-au făcut apariția în restaurantul “Hell’s Kitchen”.

”Dacă eu mi-o iau de la clienți, voi v-o luați de la mine de trei ori mai rău”, i-a avertizat chef Florin. Concurenții au intrat repede în panică, mai ales că cei mai mulți nu au ținut minte rețetele din meniul primit cu o zi înainte.

Ceață totală. Nu mai știam absolut nimic. Nici meniu, nici rețete, nimic”, a spus Gabriela.

De-a dreptul debusolați și deloc eficienți, concurenții nu fac față nici măcar primelor comenzi. Așa se face că intrarea în bucătăria “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” și pregătirea meniului de top care includea startere sofisticate, tartar de somon, paste nero di sepia, carne de fită, foie gras sau salate exotice le-a pus mari probleme atât băieților, cât și fetelor.

Claudia aproape că a cedat nervos și, presată de timp și de exigențele lui chef Dumitrescu, a clacat. Nu a fost în stare să pregătească nici măcar două salate, astfel că a fost poftită afară din bucătărie.

Un dezastru a fost și Gabriela, care și-a atras nu numai criticile chefului, ci și pe cele ale colegelor. Andreea a mărturisit că nu se aștepta ca Gabriela să nu fie concentrată și să dea dovadă de lipsă de eficiență.

Și Angi a fost aspru criticată, iar chef Dumitrescu a fost nevoit să arunce toate porțiile de vită pentru că aceasta le-a prăjit în tigaie. Conștiente de punctele lor slabe, fetele nu au stat pe gânduri și au tăiat în carne vie atunci când a fost vorba să facă eliminări din rândul celor care țin echipa pe loc.

“Gabriela e o persoană foarte sâcâitoare, dependentă de toată lumea. E ca o gânganie care se lipește de cineva și supraviețuiește”, a izbucnit Denis.

Nici pentru băieți lucrurile nu au fost deloc roz. “Chiar a fost ca-n Iad. Bucătăria “Hell’s Kitchen” e mai rău ca în Iad”, a povestit îngrozit Dany.

Băieții au fost nevoiți să refacă de nenumărate ori risotto-ul, au dat greș cu rața, dar măcar au rămas în bucătărie până la final.

Efectele unui prim service cu probleme s-a lăsat cu discuții aprinse și în tabăra băieților. Cătălin a fost cel care a încercat să se impună ca lider și și-a atras multe critici. Cu toate acestea, chef Dumitrescu s-a bazat pe el la pregătirea starterelor, pentru a nu ține meniul pe loc.

“E nasol. Dacă persoana nominalizată nu va fi eliminată, te vei întâlni apoi cu ea în casă. Trebuie să-ți calculezi fiecare mișcare”, a fost de părere Valentin.

Copleșit de situație și presat de comenzile pe care cele două echipe nu le pot onora, chef Dumitrescu a luat decizia să dea afară echipa fetelor.

În locul lor, în bucătăria roșie au intrat chef Scărlătescu, chef Bontea și sous-chefii Mimi si D’Artagnan, care spală rușinea în fața clienților și duc pe mesele acestora platinguri ca la carte.

După ce fetele au fost eliminate într-un mod rușios, și echipa albastră are parte de noi critici.

Nemulțumit de preparatele bucătarilor și mai ales pentru că meniurile nu sunt gata la timp, chef Florin îi amenință: Dacă vă mai bateți joc de mine cum ați făcut-o în seara aceasta, dormiți fără saltele!

Săptămâna viitoare cei trei jurați vor face prima eliminare din concurs și le vor pregăti celor rămași în casă probe cu totul și cu totul neașteptate.

loading...