Breaking news

Conchita Wurst din Austria, marea favorită la câștigarea Eurovision 2014

loading...

Conchita Wurst este marea favorită a concursului Eurovision 2014, a cărui finală se va desfășura sâmbătă 10 mai. Conchita reprezentă Austria, cu melodia “Rise Like A Phoenix”.

Conchita WurstConchita Wurst, pe numele său real Tom Neuwirth, a intrat în antenția fanilor Eurovision și a presei din cauza bărbii sale, dar a câștigat simpatia tuturor în seara semifinalei de joi, datorită vocii remarcabile și a întregului show prezentat pe scena de la Copenhaga.

Tom Neuwirth s-a născut la 6 noiembrie 1988, în Gmunden, Austria. Tom a creat personajul Conchita Wurst, numit și femeia cu barbă, în 2011, militând pentru toleranță și acceptare.

Fiecare ar trebui să-și trăiască viața așa cum dorește, atâta timp cât nu face rău altora“, declară Conchita Wurst pe siteul său oficial. Nu aparențele contează cu adevărat, ci calitățile pe care le are o ființă umană, mai spune artista.

Încă din momentul în care Austria a desemnat-o pe Conchita Wurst ca reprezentantă la Eurovision Song Contest 2014, presa internațională și-a îndreptat atenția spre ea. Jurnaliștii au manifestat o mare curiozitate față de personaj, întrebându-se totodată dacă Austria va primi voturi din partea țărilor din Europa de Est și dacă va câștiga concursul. Nimeni nu a îndrăznit să o declare pe Conchita marea favorită, din cauză bărbii ei, deși mai mult de jumătate dintre articolele despre Eurovision tratau de fapt subiectul Conchita Wurst.

Lucrurile au luat o turnură neașteptată în seara de joi, a celei de-a doua semifinale, când publicul a aplaudat-o pe austriacă la scenă deschisă, în repetate rânduri. Presa din Europa și din Statele Unite a scris pe larg despre entuziasmul publicului din sală. Huffington Post, Wall Street Journal, CNN și EuroNews sunt doar câteva dintre publicațiile care vorbesc despre Conchita și care o prezintă ca principală favorită.

Conchita a surprins în mod plăcut cu vocea sa. Melodia, probabil cea mai bună piesă de anul acesta, a fost compusă special pentru vocea sa, iar la orchestrație s-a muncit timp de câteva săptămâni. O parte importantă a succesului de anul acesta al Austriei s-a datorat graficii, light design-ului și montajului de imagini. Luminile spectacoloase împreună cu strălucirea și eleganța costumului au propulsa-o pe Conchita în lupta pentru trofeu.

Comparativ cu alte state, show-ul Austriei este ireproșabil. Suedia are la rândul său un spectacol realizat cu bun gust și eleganță, însă reprezentanta acestei țări nu poate egala concurenta Austriei din punct de vedere vocal.

În ceea ce privește participarea României, Paula și Ovi se află din nou printre favoriții de anul acesta pentru top 3. Interpreții români au surprins în mod plăcut presa și publicul, atât datorită performanțelor vocale, cât și grație melodiei lor, “Miracle”.

Mai jos puteți urmări înregistrarea show-ului Austriei din cea de-a doua semifinală și un fragment dintr-o emisiune concurs dufuzată în Austria în 2007, înainte ca Tom să fi creat personajul Conchita Wurst.

loading...