Breaking news

Concert de senzație la Sala Radio, susținut de tenorul Bogdan Mihai și colegii săi

Tenorul Bogdan Mihai, soprana Rodica Vică, bas-baritonul Zoltan Nagy și baritonul Șerban Vasile, acompaniați de Silvestri Orchestra, sub bagheta maestrului Gabriel Bebeșelea, vă invită la opera comică Don Pasquale de Gaetano Donizetti.

concert - don pasqualeCu ocazia Sărbătorilor Pascale, cea mai tânără orchestră din România, Silvestri Orchestra, împreună cu patru artiști lirici români, tineri și în plină carieră internațională, vă oferă un eveniment extraordinar pe scena Sălii Radio, din București.

Tenorul Bogdan Mihai și bas-baritonul Zoltan Nagy sunt doi reprezentanți de seamă ai școlii românești de canto. Chiar dacă sunt foarte tineri, au fost deja aplaudați pe cele mai mari scene lirice ale lumii, Zurich și Berlin, Paris și Viena, Sankt Petersburg și Tokio.

La fel de tineri și de talentați, Rodica Vică și Șerban Vasile, sunt la începutul unei frumoase și bogate cariere internaționale. După ce au fost aplaudați de publicul din România, cei doi soliști ai Operei Naționale din București au fost invitați de Opera din Viena și de celebra Metropolitan Opera din New York.

Alături de cei patru minunați artiști, pe scena Salii Radio va sta cea mai tânără orchestră din Romania.

Silvestri Orchestra a luat ființa in urma cu foarte puțin timp, din inițiativa unor tineri talentați – dirijorii Tiberiu Soare și Gabriel Bebeșelea, doi dintre cei mai mari dirijori români ai momentului.

Tinerețea, entuziasmul și profesionalismul de care au dat dovada, atât în țara cât și în străinătate, le-au atras alături tineri instrumentiști, extrem de talentați, care își doresc performanța în primul rând la ei acasă.

Sala Radio a fost prima care a găzduit, vreodată, o operă în concert, un concept devenit tradiție sub atenta supraveghere a marelui maestru Carol Litvin.

Acesta este motivul pentru care Bogdan Mihai, Rodica Vică, Zoltan Nagy, Șerban Vasile și Silvestri Orchestra au ales sa vă prezinte Opera Don Pasquale chiar pe scena Sălii Radio.

Este modul prin care ei, generația tânără, au înțeles să ducă mai departe o tradiție frumoasa, născută din respect pentru arta lirică și pentru maeștrii ei.

La fel de important, acest spectacol se dorește și un omagiu adus marilor voci ale scenei lirice românești care, prin activitatea lor, au lăsat mai departe o bogată moștenire.

Concertul va avea loc sâmbătă, 27 aprilie la ora 19.00, pe scena Sălii Radio pe care, de-a lungul timpului, au urcat mari nume ale scenei lirice românești.

>