Breaking news

Competențele IT un atu la angajare! Află cum poți să le obții gratuit

Certificarea competențelor IT nu mai este în prezent doar o opțiune ci acesta se arată în anumite cazuri impetuos necesară.

În România cu ajutorul fondurilor europene sunt implementate astfel de proiecte prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) în care cei interesați de dobândirea și certificarea acestor competențe pot urma cursuri gratuite.

Importanța competențelor IT este subliniată și de Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

”Competențele digitale reprezintă o componentă de bază între celelalte competente precum cititul și scrisul și vor ajuta cetățenii europeni în situația economică actuală dificilă, să găsească noi oportunități pentru o viață mai bună”, este de părere Președintele CE.

Un astfel de proiect este în derulare la firma Tiurenlau Hotel Management SRL implementat în perioada noiembrie 2010 – aprilie 2012 care vine în sprijinul persoanelor somere, oferindu-le acestora oportunitatea de a dobândi competențele IT necesare la obținerea unui loc de muncă, crescând astfel șansele integrării sau reintegrării pe piața forței de muncă. Mai mult, toti participanții la cursurile de formare profesională beneficiază gratuit și de consiliere în orientarea carierei. Deși proiectul se află încă în perioada de implementare, majoritatea indicatorilor au fost depășiți.

“Depășirea indicatorilor a fost posibilă datorită cererii foarte mare de participare manifestată de grupul țintă, dovedind interesul pentru dezvoltarea competențelor profesionale precum și preocuparea pentru stabilirea unui plan de dezvoltare în carieră” , a precizat Laurentiu Grigore – Director General al societății care derulează proiectul.

Oamenii sunt din ce in ce mai dependenți de tehnologie, iar cei care nu o stăpânesc vor rămâne treptat în urmă.