Breaking news

Compania Adevărul Holding a intrat în insolvență

Tribunalul Bucureşti a admis, luni, intrarea firmei Adevărul Holding în insolvență, care deține în portofoliu publicațiile Adevărul, Click, adevărul.ro, click.ro, Radio Click.

Cererea societăţii Adevărul Holding SRL de intrare în insolvenţa, înregistrată pe 31 octombrie, trebuia să fie judecată de Tribunalul Bucureşti în 6 noiembrie, însă a fost amânată până la 9 noiembrie pentru ca SC Elida Media Consulting SRL să depună înscrisuri în susţinerea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei.

Cererea insolvenţei nu presupune neapărat intrarea în faliment a unei companii.

Adevărul Holding a cerut falimentul în contextul în care trustul de media a fost preluat recent de Cristian Burci de la Dinu Patriciu.

Asociaţii Adevărul Holding SRL sunt East Europe Media Distribution SRL (0,07%) şi Premium News SRL (99,93%), potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comerţului.

Societatea Premium News SRL – principalul asociat al trustului Adevărul – a fost înfiinţată pe 16 februarie 2012. Asociaţii societăţii Premium News SRL sunt Nora Marcovici (50%) şi Diana Toboşaru (50%). Nora Marcovici şi Diana Toboşaru conduc agenţia de publicitate Graffiti BBDO, deţinută de omul de afaceri Cristian Burci.

Insolvența va permite companiei să se reorganzieze juridic și administrativ, să renunțe unilatera la contractele păguboase și să țină la distanță creditorii care ar putea-o băga în faliment.

>