Breaking news

Comitetul Olimpic din Kosovo, recunoscut oficial de CIO

Comitetul Olimpic Internațional a recunoscut, marți, comitetul olimpic din Kosovo, provincia autoproclamată din Serbia.

cio- comitet olimpic kosovoKosovo devine cel de-al 205-lea membru al Comitetului Olimpic Internațional, după ce marți  la Monaco, membrii CIO au recunoscut marți comitetul olimpic din Kosovo.

Urmare a acestei decizii, sportivii din această țară vor putea să participe la preliminariile Jocurilor Olimpice de vară de la Rio, din anul 2016.

Kosovo se alătură forului mondial și al 50-lea de pe continentul european.

În unanimitate, membrii CIO au validat decizia Comitetului Executiv, care acordase Kosovo, în octombrie, o recunoaștere temporară.

La aflarea veștii, Ministrul Sportului din Serbia, Vanja Udovicic, a spus că această decizie este una  “eronată” și “motivată politic”.

Vom face toate eforturile posibile pentru a împiedica orice fenomene și evenimente negative care pot surveni în urma unei asemenea decizii”, a spus Vanja Udovicic.

Kosovo, fostă provincie sârbă care și-a proclamat unilateral independența în 2008, dispune de un comitet național olimpic începând din 1992.

Kosovo are peste 30 de federații afiliate, între care 13 discipline olimpice. Tenis de masă, tir cu arcul, judo, yachting, haltere și pentatlon modern sunt membre ale federațiilor lor internaționale, iar celelalte în curs de recunoaștere.

>