Breaking news

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil urmărirea penală a ministrului Borbely

Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor au dat aviz favorabil cererii de urmărire penală a fostului Ministru al Mediului, Laszlo Borbely.

Șapte membrii ai Comisiei Juridice au votat în favoarea cererii de urmărire penală iar trei dintre aceștia au votat împotrivă.

În cadrul şedinţei Comisiei juridice de disciplină şi imunităţi a fost luată în discuţie scrisoarea procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, privind pe deputatul Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, Pădurilor şi Apelor, prin care se solicită începerea urmăririi penale. Din analiza materialului prezentat la Comisia juridică, s-au pronunţat zece voturi, din care şapte pentru şi trei împotrivă. Cu acest raport se va merge la plenul Camerei Deputaţilor”, a precizat Daniel Buda, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Urmează ca plenul Camerei Deputaților să hotărască cu privire la cererea de urmărire penală a fostului ministru Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely a declarat că: 15 persoane au fost interceptate, toate convorbirile telefonice, unele persoane care făceau parte din anturajul meu, altele din partea unor instituţii subordonate cu funcţie de răspundere sau patroni. Nu există nici o probă în dosar prin care să se demonstreze acele fapte de care sunt acuzat.

Cât privește falsul în declaraţii Borbely a spus că: evident că nu aveam cum să trec în declaraţia de avere două proprietăţi care nu-mi aparţin.

Laszlo Borbely și-a dat demisia pe 27 martie, la o zi după ce procurorii DNA au solicitat urmărirea penală a Mninistrului Mediului, acuzându-l de trafic de influență și fals în declarații.