Breaking news

Comisia Juridică a dat undă verde arestării deputatului PDL, Alin Trășculescu

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis în ședința de vineri, să dea aviz favorabil, cererii DNA privind arestarea preventivă a deputatului PDL Alin Trăşculescu, acuzat de fapte de corupție.

Deși deputatul PDL, Alin Trășculescu le-a spus colegilor că este nevinovat, Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis cu 10 voturi “pentru” şi unul împotrivă, învuciințarea arestării preventive.

Sunt nevinovat şi vreau să spun lucrul acesta pentru cei care m-au votat şi m-au trimis în Parlament, pentru toţi cei care mă cunosc şi pentru cei din Vrancea”, a spus Alin Trăşculescu.

Şeful DNA a cerut, marţi, Ministerului Justiţiei să solicite Parlamentului arestarea deputatului Alin Trăşculescu, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi fals.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României – Camera Deputaţilor pentru a cere, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României, art. 24 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi art. 193 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, încuviinţarea arestării deputatului Trăşculescu Alin Silviu, inculpat în dosarul nr. 336/P/2012, în sarcina căruia au fost reţinute următoarele infracţiuni: trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Însă pentru ca procurorii DNA să solicite mandat de  arestare de la judecători, plenul Camerei Deputaților trebuie să voteze acest lucru.

Alin Trășculescu a fost interceptat telefonic de către procurori întimp ce-i solicita unui om de afaceri din Vrancea, suma de 200.000 de euro pentru a-și finața campania electorală.

 

>