Breaking news

Gafă incredibilă a Comisiei Europene. Au rectificat raportul MCV la o zi după publicare

Eroare incredibilă comisă de oficialii Comisiei Europene cu privire la Raportul MCV pentru România, dat publicității miercuri.

comisia.europeanaComisia Europeană a corectat joi seară,  Raportul MCV, precizând că nu trei ci doar doi miniștrii din Guvernul Ponta sunt anchetați penal.

Comisia Europeană se face de râs și își recunoaște eroarea din raportul MCV la adresa României publicat pe 30 ianuarie 2013.

Am modificat textul în acest mod pentru a evita ambiguităţile. Sunt doi miniştri care au fost efectiv puşi sub urmărire penală, acestea fiind cazuri confirmate”, a încercat purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray să justifice bâlbâiala oficialilor europeni.

De asemenea, el a arătat că această modificare pe text a fost făcută în urma unei decizii luate joi în cadrul Colegiului Comisarului, precedată de o analiză a problemei care s-a bazat doar pe argumente interne.

Corecția Comisiei Europene survine după ce miercuri, Victor Ponta a criticat raportul precizând că este plin de erori.

Nu a fost discutat şi cu noi, pentru că sunt câteva erori, acolo, materiale. În primul rând, înţeleg că nu s-a întâmplat nimic cu cei patru miniştri care aveau sesizare de la ANI. S-a întâmplat, nu mai sunt în Guvern şi îmi pare rău că nu mai sunt: şi Silaghi, şi Hellvig, şi Pop, şi Andronescu. Tocmai că i-am sacrificat pentru că aveau o sesizare de la ANI, de care nu aţi mai auzit şi de care probabil nici nu o să mai auziţi nimic în viitor, dar i-am sacrificat tocmai din acest motiv, iar acum se trece că nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat, că nu mai e niciunul dintre cei patru şi regret că nu mai e niciunul, dar a fost un semnal politic pe care am vrut să-l dau. Am mai citit că sunt trei miniştri cercetaţi pentru corupţie. Nu am reuşit să-i identific. Înţeleg, sigur, Fenechiu e trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, dar pe ceilalţi doi nu i-am găsit oricât i-am căutat. Care sunteţi vă rog să spuneţi, recunoaşteţi singuri. Probabil că e o eroare şi lucrurile astea se puteau îndrepta dacă Mecanismul era şi de Cooperare, nu doar de Verificare”, a spus Ponta în ședința de Guvern de miercuri.

Recunoașterea erorii denotă faptul că Raportul MCV a fost făcut în mod neprofesionist, superficial și fără date reale.