Breaking news

Comisia Europeană a reluat pălțile către România pe fonduri europene

Vești bune de la Bruxelles, în ajun de Ziua Națională a României. Comisia Europeană a decis, miercuri, reluarea plăţilor pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu, blocate din luna iulie 2012.

Comisia Europeană a informat autorităţile de la Bucureşti, că va relua plăţile pe Programul Operaţional Sectorial Mediu.

Astfel, vor putea fi procesate cererile de rambursare a sumelor cheltuite în cadrul proiectelor asociate acestui program.

Comisia salută îmbunătăirile aduse sistemelor de gestionare şi control, care au făcut posibilă decizia de deblocare a programului, şi consideră că sistemul este acum în măsură să detecteze şi să prevină conflictul de interese, una dintre cele mai importante probleme în acest caz“, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Autorităţile române au acceptat solicitarea Comisiei în vederea aplicării unei corecţii financiare de 10%, propuse în luna august 2012 pentru contractele licitate înainte de octombrie 2011 pentru a acoperi sumele care nu ar fi trebuit să fie rambursate din cauza neregulilor.

Însă, alte trei programe operaţionale sunt în prezent blocate de Comisia Europeană  din cauza neregulilor constatate în acordarea banilor.

>