Breaking news

Comisia de BAC de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, demisă după suspiciuni de fraudă ale examenului

loading...

Scandal la Bacalaureat. Întreaga comisie de BAC de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din București a fost demisă de Inspectorat după mai multe suspiciuni de fraudă a examenului.

taxa bacInspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis, luni, 1 iulie, să demită toți profesorii care făceau parte din comisia de examinare de la Bacalaureat.

Comisia a fost demisă după ce subiectele la examenul de română de la BAC, profilul real, au apărut pe internet înainte ca elevii să înceapă examenul.

Decizia vine ca urmare a percheziţiei realizate de o echipă a Poliţiei, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu.

Inspectoratul Școlar a anunțat următoarele măsuri:

1. schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum şi a celor 32 de profesori – supraveghetori

2. eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu 3. eliberarea din funcţia de director, din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu.

ISMB va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate condiţiile pentru ca absolvenţii de clasa a XII-a să poată susţine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie – iulie 2013.

loading...