Breaking news

Comisarul Laurenţiu Ilie Lazăr, arestat preventiv pentru 29 de zile

Comisarul oltean, Laurenţiu Ilie Lazăr, acuzat de şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălare de bani, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile.

Curtea de Apel Craiova a decis joi seară ca Laurenţiu Ilie Lazăr şi Ion Florin Bâlteanu, Ion Encescu, Gheorghe Bădiţă şi Ionuţ Poteraş, să își petreacă sărbătorile de iarnă după gratii. Aceștia fiind acuzaţi de spălare de bani, şantaj, abuz în serviciu şi delapidare.

În timp ce alți cinci inculpaţi, din aceeaşi reţea infracțională, judecătorii au dispus interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Liderul reţelei era comisarul din cadrul IPJ Olt, Serviciul Investigarea Fraudelor, Laurenţiu Lazăr, zis Tătuţu”, care ar fi iniţiat şi dezvoltat, alături de alţi colegi din IPJ Olt, angajaţi ai DGFP Olt, dar şi oameni de afaceri, mai multe afaceri ilegale în judeţul Olt.

Anchetatorii susţin că Laurenţiu Lazăr, de 41 de ani, din Slatina, se asociase cu colegul său de serviciu, inspector principal Bogdan Ciprian Gheorghiceanu, de 36 de ani, din Slatina şi cu Florin Bîlteanu, de 42 de ani, director executiv adjunct, şi Ion Encescu, de 58 de ani, director la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii (AFPCM) Olt.

Din reţea, mai făceau parte consilierii superiori Anastasia Lioveanu, de 53 de ani şi Gheorghiţa Prunişoară, de 53 de ani, din cadrul DGFP Olt, precum şi Leonard Ionuţ Poteraş, de 32 de ani, din Craiova, administratorul unei societăţi comerciale, Gheorghe Bădiţă, de 59 de ani, din Piatra-Olt, patronul altei societăţi comerciale şi cei doi băieţi ai fostului director al SIF Oltenia, Bogdan şi Răzvan Buzatu, de 29 de ani, ambii directori de societăţi comerciale.

Membrii grupării se ocupau şi de introducerea în ţară, în mod ilegal, a unor aparate de joc, de tipul SLOTS-MACHINE, pe care apoi le amplasau în diverse locaţii din judeţele Olt, Gorj, Mehedinţi sau Teleorman.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este evaluat la peste 1.000.000 de euro.

>