Breaking news

Cometul cu amănuntul a scăzut în ianaurie

În luna ianuarie 2010, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut  faţă de luna precedentă, ca serie brută cu  31,1% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%.

21preturi1_mspFaţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a scăzut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu  11,4 % şi respectiv, cu 10,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2010, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 31,1%.

Volumul cifrei de afaceri din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun a scăzut cu 32,4%, iar volumul cifrei de afaceri din vânzările de produse nealimentare a scăzut cu 32,0%.

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 26,2%. Volumul cifrei de afaceri din vânzările de produse alimentare, băuturi şi  tutun şi volumul cifrei de afaceri din vânzările de produse nealimentare au înregistrat  creşteri cu 2,9%, respectiv cu 7,5%. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 0,7%.


>