Breaking news

Comerciant amendat în Rusia pentru că a importat mere din Republica Moldova

loading...

Un comerciant din Rusia a fost amendat de autorități pentru că a importat 20 de tone de mere din Republica Moldova.

mere-rep-moldova19,8 tone de mere din Republica Moldova au fost depistate de inspectorii sanitar-veterinari din orașul rusesc Orenburg, care au constatat încălcarea condițiilor de embargo impus de Moscova la importul de fructe din acest stat.

În urma verificării documentelor de origine a mărfii, inspectorii ruşi au constatat că merele din Republica Moldova tranzitaseră Belarus şi ar fi trebuit să ajungă în Kazahstan.

Importatorul nu a mai respectat traseul stabilit și a scos fructele la vânzare pe piaţa din Orenburg. În cele din urmă, merele din Orenburg au fost trimise în Kazahstan, iar comerciantul care a încălcat embargoul a fost amendat.

,,Rusia se folosește de toate instrumentele pentru a-și apăra propriile interese și este evident că bunăstarea locuitorilor Republicii Moldova nu se numără printre acestea. Tipul acesta de șantaj politic și economic este aparține unei alte epoci istorice pe care Moscova nu vrea să o depășească. Însă, tot răul spre bine, presiunea aceasta va deschide treptat noi oportunități pentru economia de peste Prut, obligată să se elibereze din zona ex-sovietică”, a declarat Cristian David, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Rusia a interzis importul de fructe din Republica Moldova pe 21 iulie.

loading...