Breaking news

Combinezoanele de lucru, o dovada de respect pentru tine si munca ta, dar si pentru clienti!

Evenimentele ultimilor ani au avut numeroase consecinte neplacute, dar si unele pozitive. Printre acestea din urma poate fi amintit faptul ca tot mai multa lume a constientizat importanta respectarii masurilor de protectie, astfel incat sa fie redusa, pe cat posibil, raspandirea virusurilor si a microbilor.

combinezoane de lucru

Prin urmare, in toate domeniile se asista la un plus de responsabilitate inclusiv in ceea ce priveste purtarea unor combinezoane de lucru. Acest echipament individual de protectie este esential in mai multe sectoare de activitate, precum spitale, cabinete stomatologice, centre medicale, de examinare, laboratoare sau ateliere industriale.

Caracteristicile celor mai bune combinezoane de lucru

Realizate din materiale rezistente, reprezinta o bariera excelenta impotriva particulelor uscate si, in anumite cazuri, chiar a stropirii limitate cu substante chimice lichide. Astfel de salopete sunt accesorizate cu fermoar in ambele sensuri, cu clapeta protectoare pentru confort sporit si asigura, datorita acestor elemente, o protectie suplimentara. In plus, sunt prevazute cu elastic pentru mansete, zona taliei si a gleznelor, astfel incat sa permita in acelasi timp o buna fixare si libertate in miscari.

Confectionate din materiale de calitate superioara, prezinta un grad foarte scazut de scamosare si sunt tratate antistatic. Reprezinta, in acelasi timp, o solutie economica pentru protectia improscarilor limitate cu substante chimice. De exemplu, persoanele care isi desfasoara activitatea in medii in care sunt folosite diverse tipuri de vopsea vor fi protejate de pulverizari. Fiind microporos, materialul permite circulatia aerului, oferind astfel un plus de confort.

Diferitele tipuri de combinezoane de lucru din gama Total Clean sunt certificate in conformitate cu standardele de protectie aferente Directivei pentru EIP, Categoria III,. clasele 5 si 6. Astfel, purtarea lor este in deplin acord cu legislatia in domeniu.

Tipuri de combinezoane de lucru

Exista mai multe criterii in functie de care pot fi clasificate aceste produse. Unul dintre ele se refera la perioada de timp pentru care pot fi purtate.

Cele de unica folosinta pot fi folosite, asa cum le spune si denumirea, o singura data, dupa care trebuie aruncate. Sunt ideale pentru domeniile in care purtarea lor nu este necesara in mod constant si prezinta avantajul unui pret mai mic.

combinezoane de lucru

Echipamentele reutilizabile sunt realizate din material cu rezistenta mecanica si rezistenta la foc ridicata. Este recomandat ca spalarea lor sa se realizeze la locul de munca sau la o curatatorie specializata si nu acasa, impreuna cu hainele familiei. De asemenea, este necesar ca depozitarea sa se faca intr-un dulap curat, separat de combinezoanele deja folosite si murdare.

Pe baza standardelor europene, exista si un alt tip de clasificare pentru combinezoane de lucru, diferentiate in 6 tipuri, dupa cum urmeaza:

  • cele de tipul 1 sunt etanse, presurizate, cu sursa de aer independenta. Ofera protectie impotriva gazelor si lichidelor periculoase, aerosolilor si particulelor solide;
  • echipamentele de tipul 2 nu sunt etanse, dar pot sa aiba o sursa de aer extern. Protejeaza impotriva gazelor si aerosolilor;
  • tipul 3 este rezistent la contactul cu substante chimice lichide, inclusiv lichide sub presiune;
  • combinezoanele de tip 4 protejeaza impotriva improscarii cu lichide, substante chimice sau aerosoli, in medii fara contaminanti in aer;
  • tipul 5 ofera un grad sporit de protectie impotriva pulberilor periculoase si a particulelor solide aeropurtate;
  • cele de tip 6 ofera protectie la contactul cu substante chimice lichide si sunt destinate mediilor de lucru cu riscuri minime.

Alege tipul potrivit de combinezoane de lucru, in functie de mediul in care lucrezi, si iti vei proteja propria sanatate, dovedind in acelasi timp respect fata de clienti si de munca depusa!