Breaking news

Combinatul chimic Oltchim Rm. Vâlcea scos la vânzare de Guvern

loading...

Executivul a demarat procedurile de privatizare a combinatului chimic Oltchim de la Râmnicu Vâlcea, ca urmare a negocierilor cu reprezentanții FMI și Băncii Mondiale.

oltchimGuvernul Romaniei a demarat procedurile pentru privatizarea companiei Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. Conform proiectului de scrisoare de intenţie întocmit în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului României şi reprezentanţii misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, urmează ca în prima jumatate a anului 2012 să fie lansata privatizarea societăţii comerciale Oltchim SA Râmnicu-Vâlcea.”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Economiei.

Serviciile de consultanță privind privatizarea combinatului vor fi derulate în cursul acestui an de Ministerul Economiei prin intermediul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

Statul român deține prin intermediul Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, pachetul majoritar de acțiuni al combinatului în procent de 54,79%.

loading...