Breaking news

Comandament de iarnă la Ministerul Transporturilor

În urma avetizării de cod portocaliu şi cod galben de ninsoare şi viscol, transmisă de Administraţie Naţională de Meteorologie, Ministerul Transporturilor precizează că la această oră nu sunt linii feroviare sau aeroporturi închise.

tren cfr zapadaCodul portocaliu și galben de ninsori se mută în sudul țării, potrivit prognozei meteorologilor, fapt ce a determinat Ministerul Transporturilor să organizeze un comandament de iarnă care să monitorizeze liniile ferate și activitatea în porturi și aeroporturi.

 Pe domeniul feroviar, în prezent, nu există linii închise şi nici trenuri blocate, dar circulaţia feroviară pe raza judeţelor afectate de vremea nefavorabilă se desfăşoară în condiţii de iarnă. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar din cauza vremii nefavorabile, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521

Pe domeniul naval există doar o cale navigabilă închisă, respectiv Bara Sulina din cauza vântului, nu există porturi închise pentru navigaţie sau nave blocate.

Pe domeniul aerian, din cauza condiţiilor meteorologice, au existat mici probleme la aterizare pe aeroporturile din Iaşi şi Cluj Napoca. În momentul de faţă, nu există aeroporturi închise, se opereaza normal, în condiţii de iarnă. Ministerul Transporturilor recomandă tuturor celor care doresc să călătorească în perioada urmatoare să se informeze din timp asupra condiţiilor de călătorie  la numerele de telefon ale companiilor aeriene sau aeroporturilor de unde urmează să decolze.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seară o nouă avertizare cu cod portocaliu de vânt puternic, precipitaţii abundente şi viscol pentru şapte judeţe din zona Moldovei, în timp ce pentru mai multe zone ale ţării se menţine avertizarea meteo cu cod galben pe durata sfârşitului de săptămână.