Breaking news

Coliva la comanda de rapid si simplu de la o cofetarie de calitate

 

In traditia romaneasca, coliva este unul dintre alimentele, prepararele necesare atunci cand este vorba despre decesul unei persoane si realizarea tuturor proceselor necesare asemeni slujbelor, parastaselor si pomenilor, atat in cadrul acestui proces cat si dupa, la anumite perioade, precum de o saptamana, 6 sapmania, anual si asa mai departe, acestea fiind de altfel diferite si de la o zona la alta, asa cum si traditiile sunt diferite.

Coliva traditionala contine anumite elemente cheie, nu care sunt neaparat cerute de biserica sau de alte autoritati dar care au fost alese in timp ce cei ce se ocupau de prepararea sa. Incepem asadar cu ingredientul pricipal, arpacasul din grau, practic boabe de grau, care se fierb in apa, alaturi de zahar de regula, rezultand in cele din urma un continut dens, lichid sper solid care se poate prelucra in forma dorita pe farfurii sau se poate pune in caserole si alte recipiente. Acestea poate fi amestecat atat in procesul de fierbere cat si dupa, cu diverse alte ingrediente: nuci, biscuiti pisati, coaja de lamaie, chiar portocala, stafide si multe altele.

In scopul mai sus metionat, pe supafata sa, ornamentele specifice se fac de regula cu zahar, cacao, nuca de cocos, praf de biscuiti pisati, insa se pot utiliza si alte ingrediente, dupa caz si dupa preferinte. Cei ce apeleaza la cofetarii care fac coliva in acest sens, pot alege toate ingredientele pe care le doresc. Acestea pot oferi o gama larga de ingrediente, mai ales acolo unde se doresc realizate la portii, in caserole, si exista persoane ce au alergii la anumite ingrediente.

Lasand la o parte partea religioasa, legata de un astfel de eveniment tragic, coliva poate fi si un desert foarte gustos si totodata, consistent. Prin faptul ca pentru aceasta se pot utiliza numai ingrediente naturale, este si foarte sanatoasa si nu va prezenta niciun risc pentru organismul nostru. Se poate prepara foarte usor si destul de rapid. Desigur, ca si in cazul altor produse, asemeni prajiturilor si toturilor, doar cineva cu experienta va putea sa realizeaza si ornamentarea dorita. Pentru ca, pe langa gust, foarte mult conteaza si aspectul.

La coferaria Narcisa din Ploiesti gasim numeroase sortimente de coliva la comanda. Putem alege atat coliva la farfurie cat si la caserola, in diverse dimensiuni si cantitati. Cel mai mare avantaj in acest caz este economia de timp. De asemenea, si preturile sunt foarte accesibile si bune. Asa cum am spus, a prepara arpacasul nu dureaza foarte mult insa asortarea cu alte ingrediente si mai apoi aducerea la forma si aspectul dorite ne poate lua ceva timp. Iar daca nu dispunem de asa ceva, este mult mai bine sa lasam aceasta sarcina pe mainile celor cu experienta.

Clientii pot alege atat sa ridice comanda personal din cofetarie cat si sa le fie livrata la domiciliu, in ziua in care este nevoie de aceasta. Si in acest caz se poate realiza o economie de timp substantiala, fara a adauga costuri suplimentare.

>