Breaking news

Colete capcană la sediile mai multor ambasade din Atena

Cinci colete-capcană adresate ambasadelor Elveţiei, Bulgariei, Rusiei, Germaniei şi statului Chile,  au fost descoperite de poliția greacă în cursul zilei de marți.

explozie.atenaO explozie de slabă intensitate a avut loc marţi în faţa ambasadei Elveţiei din centrul Atenei, în timp ce o patrulă de poliţie a fost vizată de focuri de armă la periferia capitalei.

Personalul Ambasadei Elveţiei a aruncat în curte un colet considerat suspect, care a explodat fără să rănească pe cineva. Un alt pachet suspect a fost neutralizat la Ambasada Bulgariei, la doar o zi după descoperirea a patru colete-capcană adresate preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, şi altor trei ambasade.

Tot marţi, pirotehniştii din cadrul poliţiei au procedat la detonarea controlată a unui pachet semnalat ca suspect de personalul de securitate al Parlamentului. Aceste evenimente intervin într-un context social tensionat în Grecia, cu câteva zile înaintea unor alegeri locale cruciale pentru Guvernul socialist aflat la putere, care a aplicat un program impopular de austritate, pentru a diminua uriaşa datorie a Greciei.

>