Breaking news

Colegiul Psihologilor a aderat la Federaţia Europeană a Asociaţiilor Psihologilor

Colegiul Psihologilor din România este prima organizaţie profesională a psihologilor din România care aderă la Federaţia Europeană a Asociaţiilor Psihologilor (EFPA).

La propunerea presedintelui prof. dr. Mihai Anitei, Consiliul Colegiului Psihologilor din Romania a adoptat această hotărâre în ultima sa şedinţă.

La sfarsitul anului trecut presedintele EFPA, aflat în vizită în România, prof. dr. Robert Roe a adresat o invitatie preşedintelui Colegiului Psihologilor din Romania în vederea efectuării unei vizite la sediul EFPA.

Este extrem de important pentru noi să facem parte dintr-o astfel de organizaţie europeană reprezentativă. Organizaţie este preocupată de reglementarea profesiei de psiholog la nivel european, de dezvoltarea profesională, de etica profesiei de psiholog. Federaţia Europeană a Asociaţiilor Psihologilor este o organizaţie extrem de puternică şi reprezentativă, care cuprinde majoritatea organizaţiilor profesionale din Europa. EFPA a rămas extrem de impresionată de reglementarea profesiei de psiholog in Romania. De aceea, am solicitat Consiliului CPR să aprobe aderarea la EFPA”, a declarat prof. dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România.

EFPA este cea mai importantă organizaţie europeană şi a fost fondată în 1981, în Germania, când reprezentanţii a 12 organizaţii au elaborat primul Statut.

În prezent, organizaţia numără 35 de membrii, organizaţii profesionale ale psihologilor, reprezentând aproximativ 300.000 de membri, atât psihologi practicieni, cât şi profesori şi cercetători.

>