Breaking news

Cod galben de furtună prelungit în toată țara

loading...

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că centrul, estul și sudul țării, inclusiv Capitala, se vor afla sub cod galben de furtună începând de miercuri, 12 iunie, orele 23.00 până joi la orele 23.00.

furtunaÎncepând din a doua parte a nopţii de miercuri spre joi şi până la ora 23.00 a zilei de joi, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi în sudul şi estul Transilvaniei, se arată în atenţionare.

Potrivit meteorologior, în aceste regiuni, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, şi căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de joi şi la începutul nopţii.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 50 de litri pe metru pătrat.

Atenţionarea vizează judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Buzău, Sibiu, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Dolj, Gorj,Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian