Breaking news

Cod roșu de viscol și ninsori pentru județele Buzău, Vrancea și Brăila

Meteorologii au emis luni dimineață un cod roșu de ninsori abundente și viscol în județele Brăila, Buzău și Vrancea. În timp ce în alte 9 județe e cod portocaliu, iar în altele 12 județe din România s-a emis cod galben de ninsori abundente și vânt puternic.

viscolAdministrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineața, o avertizare Cod roșu de viscol și ninsori pentru județele Buzău, Vrancea și vestul județului Brăila, care va intra în vigoare la ora 8,30 și va fi valabilă până la ora 13,00.

Județul Brăila este cel mai afectat de ninsori. Trei trenuri sunt blocate în câmp în județul Brăila, drumurile sunt închise și 56 de localități au rămas fără energie electrică, din cauza viscolului.

În cele trei județe menționate se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 — 90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită și troienită, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

În intervalul 29 decembrie, ora 06 – 29 decembrie, ora 18.00, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali va ninge viscolit. În Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte în primele ore ale intervalului şi izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat în ninsoare. În aceste regiuni viteza vântului la rafală va depăşi 55 – 65 km/h.

În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, în zona de munte a judeţului Prahova, precum şi în judeţul Tulcea, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25…30 l/mp, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a anunțat că în prezent peste 16,200 de pompieri, jandarmi, polițiști și angajați ISU acționează cu 382 de mijloace tehnice, de la Ministerul Apărării, Ministerul Transporturilor  și ISU, pentru a salva persoanele înzăpezite.

Consiliul Județean Brăila a atribuit abia în această dimineață, în regim de urgență, contract de deszăpezire în județ, unei firme, care a pus utilajele în mișcare pentru a deszăpezi drumurile.

>