Breaking news

Cod roșu de inundații în județul Constanța

Judeţul Constanţa se află sub avertizare Cod Roșu de inundații până azi la ora 20.00, ca urmare a avertizării emise de hidrologi.

cod portocaliu inundatiiInstitutul Naţional de Hidrologie şi Golspodărire a Apelor, a emis vineri, o avertizare de cod roșu de inundații, valabil între orele 12.00 şi 20.00. Inundaţiile locale se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albeşti şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a judeţului Constanţa.

De asemenea, vineri, de la ora 12.00 până la ora 20.00, râurile mici din Dobrogea aferente judeţului Tulcea sunt sub avertizare cod portocaliu.

Hidrologii au emis şi o avertizare cod galben, valabilă de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, la ora 12.00, pe râurile din bazinul hidrografic Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman). Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Vedea şi pe afluentul său Teleorman.

Sub avertizare cod galben vor fi, de vineri, ora 20.00, până sâmbătă, la ora 12.00, râurile mici din judeţele Constanţa şi Tulcea.