Breaking news

Cod galben de ploi în 29 de județe și București. 3000 de pompieri sunt pregătiți să intervină

A treia zi de Paste vine cu vești proaste pentru români. Meteorologii au emis cod galben de ploi valabil de mâine dimineață în 29 de județe ale României, cât și în București.

pompieri inundatii suceavaPeste 3.000 de pompieri militari cu 1.000 mijloace tehnice specifice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele pentru care meteorologii au emis atenționare în această după-amiază.

Astfel, în contextul atenționării meteorologice emisă pentru 29 judeţe și Capitală, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate din judeţele vizate să ia măsurile necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă.

Începând de mâine dimineață, la 09.00, vor intra sub atenționare Cod Galben următoarele județe: Argeș, Bacău, Bistriţa Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea, Tulcea, Teleorman,Vâlcea și București

Având în vedere că sunt preconizate ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zonele montane, care pot produce efecte asupra populaţiei şi mediului, în judeţele aflate sub incidenţa atenționărilor de vremea rea, IGSU a dispus asigurarea rezervei de personal și activarea, la nevoie, a grupelor operative pentru intervenţia imediată.

Totodată, la nevoie, echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă vor fi dislocate, în cel mai scurt timp în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase va fi permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

>