Breaking news

CNAS: Numirea lui Duță în CA este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale, specifică organizaţiilor mafiote

Atac dur al conducerii CNAS la adresa lui Traian Băsescu, după ce acesta l-a numit pe Lucian Duță, în Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Sănătate. Conducerea Casei îl somează pe Băsescu să retragă propunerea.

basescu si lucian dutaRăzboi total între Băsescu și CNAS, din cauza numirii lui Lucian Duță, în Consiliul de Administrație, personaj care până în 2012 a deținut funcția de președinte al Casei Naționale de Sănătate.

Băsescu a decis să-l numească pe Lucian Duță în CA al CSNAS, confirmând astfel că este omul lui de încredere care-i face jocurile.

Această numire este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale. Este o numire specifică organizaţiilor mafiote. Consilierul prezidenţial Virgil Păunescu a deţinut, la rândul său, funcţia de preşedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000. Apreciem că domnul dr. Lucian Duţă a avut suficient timp să-şi „dinamizeze” activitatea la CNAS în timpul mandatului său.   Considerăm că pentru un minim de respect faţă de asigurat, trebuia aşteptat şi dinamizat rezultatul anchetelor derulate de autorităţile competente. Cele două proiecte menţionate de dl. Duţă, cardul electronic de asigurări sociale de sănătate (CEASS) şi dosarul electronic de sănătate (DES), sunt astăzi în plină implementare”, se arată în comunicatul de presă al CNAS, remis exclusivNEWS.ro.

CNAS nu se rezumă doar la a-și manifesta nemulțumirea pentru numirea lui Lucian Duță în Consiliul de Administrație, ci îl somează pe Băsescu să retragă numirea acestuia, în caz contrar nu va convca nicio ședință a CA.

Conducerea CNAS îşi rezervă dreptul de a nu întruni şedinţele Consiliului de Administraţie, până la retragerea acestei nominalizări scandaloase şi, în acelaşi timp,  dubioase”, se mai arată în comunicatul de presă al CNAS.

Numirea lui Duță de către Băsescu, vine în condițiile în care DNA, au deschis o anchetă penală pe numele acestuia, pentru fapte de corupție, pentru mai multe contracte încheiate în perioada în care conducea Casa de Sănătate.

Potrivit unui raport al Curții de Conturi, în ultimii trei ani de zile Casa Naţională de Sănătate a plătit fabuloasa sumă de 120 de milioane de euro pentru sistemul informatic SIUI, care nu funcţionează.

Prima tranşă în valoare de 62 milioane euro a fost plătită de CNAS către firma care a livrat softul, în anul 2008. Însă sistemul nu a funcţionat. Drept urmare, firma SIVECO a cerut alţi 47 milioane euro pentru a face ca sistemul să meargă. Nici după ce aceşti bani au fost achitaţi sistemul SIUI nu merge.

Deşi atât Corpul de Control al Primului Ministru şi Curtea de Conturi a României au constatat că sistemul este o gaură neagră şi că nu au fost respectate procedurile de achiziţie şi că plăţile sunt ilegale, lucrurile rămân la fel.

>