Breaking news

CNADNR se spală pe mâini în cazul accidentului produs de sinucigașul George Dumitru

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România nu e consideră deloc vinovată de producerea tragediei rutiere, de pe DN1, când George Dumitru a intrat pe contrasens și a omorât pe loc, cinci oameni.

george dumitru - accident dn1CNADNR susține într-un comunicat de presă că nu are niciun fel de culpă în tragedia produsă de bucureșteanu George Dumitru, care a intrat voit pe contrasens și a produs accidentul rutier pe DN1. În timp ce localnicii din Câmpina protestau pașnic în centrul orașului, oficialii CNADNR pregăteau un comunicat de rpesă în care să justifice lipsa separatoarelor de drum de pe DN1.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România dezminte categoric informaţiile şi ipotezele vehiculate în mass-media, privind o posibilă culpă a CNADNR SA în dramaticul accident întâmplat sâmbătă 27.09.2014, pe drumul naţional DN 1. Pe drumul naţional DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km 8+500 (zona Băneasa) și km 100+000 (zona localităţii Cornu), sector prevăzut cu patru benzi de circulație, partea carosabilă este prevăzută cu un total de 39,29 km separator de trafic, astfel: 8,2 km – separator tip insulă mediană, 31, 09 km – separator parapete prefabricat de beton, tip New Jersey. În perioada 2013 – 2014, pe acest sector de drum naţional au fost amplasați 6,5 km de separator de beton tip New Jersey, în valoare de 844.518 euro fără TVA. Menţionăm că, în prezent, CNADNR S.A. a depus la ANRMAP documentația tehnică necesară pentru achiziția a 196 km de parapete de beton tip New Jersey, în valoare de aproximativ 20 milioane Euro”, precizează CNADNR în comunicatul de presă remis exclusivNEWS.ro.

Compania de Drumuri susține că: Separatorul va fi achiziționat în limita resurselor financiare asigurate după finalizarea procedurilor de licitație și va fi amplasat cu prioritate pe sectoarele aferente DN 1, sectoare de drum pe care se înregistrează o frecvență crescută a accidentelor de circulație. Estimăm că amplasarea separatorului va fi demarată la sfârșitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului 2015, locaţiile pe DN 1 urmând a fi stabilite de comun acord cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcția Rutieră. De asemenea, reamintim că, în perioada 2013 – 2014 au fost amplasați 40 km de parapete New Jersey, în valoare de 4.635.000 Euro (fără TVA), pe întreaga rețea de drumuri naționale administratată de CNADNR SA.

George Dumitru, un bucureștean în vârstă de 28 de ani a produs sâmbătă seară, un accident mortal pe DN1, intrând pe contrasens unde a lovit în plin o mașină în care se aflau cinci persoane. În urma impactului atât cel care a produs accidentul cu bună intenție, dorind să-și pună capăt zilelor, decepționat în dragoste, cât și cele cinci persoane din cealaltă mașină, au decedat pe loc.