Breaking news

Nelu Iordache, omul lui Udrea a rămas fără contract la autostrada Nădlac-Arad

Compania de drumuri îl lasă pe omul lui Udrea, Nelu Iordache fără contractul de la autostrada Nădlac-Arad.

CNADNR a anunțat că va rezilia contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nădlac-Arad, încheiat cu o asociere din care face compania Romstrade.

Motivul rezilierii contractului îl reprezintă faptul că firma lui Nelu Iordache a întârziat nepermis de mult lucrările.

Informația privind rezilierea contractului a fost confirmată de directorul general al CNADNR, Mircea Pop.

El a precizat că motivul principal al rezilierii contractului este reprezentat de întârzierile în execuţie, proiectul fiind în prezent la stadiul de 20%, faţă de 70%, cât ar fi fost indicat.

Și premierul Victor Ponta a afirmat vineri că proiectul de construcţie a autostrăzii Arad-Nădlac, finanţat şi de către Uniunea Europeană, a fost licitat în condiţii considerate de Comisia Europeană ca fiind greşite, astfel este posibilă rezilierea contractului şi organizarea unei noi licitaţii.

Construcţia autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de apropae 39 kilometri.

Primul a fost adjudecat de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea revine companiei germane Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

Finanţarea autostrăzii este asigurată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene iar lurările ar trebui finalizate în 2013.

>